Raper Zlatko je eden izmed pobudnikov petkovih protestov na kolesih, kot tudi eden izmed najbolj glasnih udeležencev. Uporabniki socialnih omrežij z njegovimi dejanji niso bili zadovoljni, saj ne morejo razumeti, zakaj Zlatko protestira, ko pa ga financira država.

Reper Zlatko protestira, kljub kupčku denarja od države?

Kot piše Nova24 TV Zlatko svoji Twitter objavi poziva predsednika vlade, da ustavi diktaturo, pri tem pa se pojavlja vprašanje ali Zlatko sploh ve, kaj diktatura je, kajti Slovenija je še vedno parlamentarna demokratična republika s proporcionalnim volilnim sistemom. Vsa oblast v državi izhaja iz ljudstva in pripada ljudstvu.

Zlatan Čordić Julijan Mak@zlatko585

Janez “brezmadežni” STOP diktaturi!

Petek ob 19h trg republike. Ne bodi kapljica v morju, bodi morje v kapljici.

Povej naprej 🖐

Embedded video

V času korona krize naj bi država reperju Zlatku kot kulturniku izplačala 1.750 evrov temeljnega dohodka in 200 evrov dodatka za veliko družino, navaja eden izmed uporabnikov Twitterja. Poleg samega dohodka mu država plačuje tudi prispevke v vrednosti 400 evrov, ker je samozaposlen v kulturi.

Boštjan Šeruga@BostjanSeruga

Zelo glasno danes proti vladi protestira raper , ki mu je ta ista @vladaRS podarila 1.750 € temeljnega dohodka + za 200 € višji dodatek za veliko družino. Kot samozaposlenemu v kulturi pa mu prispevke (400 € na mesec) itak država plačuje.

Zakaj torej Zlatko protestira?

MG, prvotno objavljeno TUKAJ.