V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1188 klicev. Med 507 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 75 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 68 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 5 z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Celje, Koper in Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Murska Sobota.

30. 4. 2023 ob 10. 25 se je na regionalni cesti v Starih Žagah, Občina Dolenjske Toplice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 52 letni voznik traktorja je na nakladalni žlici na sprednjem delu traktorja vozil 11 letnega otroka. Med vožnjo se je nakladalna žlica nenadoma odprla, zaradi česar je otrok padel na vozišče pod nakladalno žlico in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 12.52 je na Šutni v Kamniku padla kolesarka in se telesno poškodovala. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečene osebe v reševalno vozilo. Reševalci NMP Kamnik so poškodovano osebo oskrbeli in jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.59 so na cesti Bled–Bohinj v bližini naselja Lepence, občina Bohinj, trčili osebni vozili in avtodom. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, zavarovali območje pristanka helikopterja SV ter vozila naložili na vozila vlečne službo. Ena poškodovana oseba je bila s helikopterjem SV prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 23.30 so v naselju Drušče, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica po prometni nesreči osebnega vozila zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Voznika ni bilo na kraju nesreče.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 9 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 3 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 111 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 90 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 2 na PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (28), Afganistana (16) in Pakistana (13).

Spletno uredništvo, M.V.