Tragična usoda šestletnega Ariana, ki je izginil 22. aprila, je dobila srhljiv epilog, ko so njegove posmrtne ostanke našli na travniku v zvezni deželi Spodnja Saška. Identiteto dečka so potrdili s pomočjo DNA analize, kar je potrdilo najhujše slutnje njegove družine in reševalcev. Kmet je naletel na truplo med krošnjo v ponedeljek popoldne, le nekaj kilometrov stran od Arianovega doma.

Ariana, avtističnega dečka, so nazadnje videli, ko se je igral na vrtu svojega doma v majhnem kraju Elm blizu Bremervoerdeja. Običajno se je po koncu igre sam vrnil v hišo, a tistega usodnega dne se to ni zgodilo. Iskalna akcija se je začela takoj, a iskanje je bilo izjemno zahtevno, saj deček ne govori in se ne odziva na klice. Nadzorne kamere so zabeležile trenutek, ko je zapustil dom in sam odšel proti bližnjemu gozdu.

Območje okoli doma so intenzivno preiskovali že aprila, ko se je začela iskalna akcija, vendar dečka takrat niso našli. Poleg lokalne policije so se iskanju pridružile tudi specialne enote nemške vojske, ki so uporabile napredno tehnologijo, vključno z vojaškimi letali in droni opremljenimi s termovizijskimi kamerami. Iskalna ekipa je uporabljala tudi pisane balone, sladkarije ter svetlobne žaromete, v upanju, da bi pritegnili dečkovo pozornost.

Kljub vsem prizadevanjem in upanju skupnosti je bil končni izid tragičen. Ariana so našli le nekaj kilometrov od njegovega doma, kar je povzročilo globoko žalost v lokalni skupnosti in širše. V tem težkem trenutku so se prebivalci skupaj z družino dečka združili v žalovanju za izgubo mladega življenja.

 

Spletno uredništvo