Živjo. Ste nas pogrešali prejšnji teden?

 

Ja, včasih se zgodi, da ne uspemo speljati vseh svojih obveznosti, kaj šele nekih stvari, ki jih zgolj želimo narediti. Pa je s tem kaj narobe? Ne. Ne, v kolikor s tem ni ogroženo vaše ali življenje kogarkoli okoli vas. Je tako? Je.

In zakaj se potem obremenjujete, če vam kdaj ne uspe odkljukati cele to-do liste v določenem dnevu? Zato, ker živite po programu, po katerem so vas naučili živeti, da se vse to in še več mora zgoditi, ker sicer – kaj? – niste dovolj dobri? Premalo naredite za toliko, kolikor ste plačani? Ne boste dosegli norm ljudi okoli vas, ki naj bi vas imeli radi in se s tem ogrožate? Ah, pozabite na vse to.

Ko nečesa ne zmorete opraviti v določenem dnevu se vprašajte kaj s tem povzročite – je ogroženo življenje? Lahko to počaka in je vse samo program “moram”? In ko je odgovor na zadnje vprašanje DA, zadihajte.

Sprejmite se, da ste ne glede na to super, da ste dovolj dobri, da ste naravnost fantastični! Tudi zaradi tega, ker ste za spremembo poslušali sebe in ne program, ki so vam ga vcepili drugi. In temu lahko sledi vaše “reprogramiranje” sebe zato, da bo vaše življenje lahkotnejše. Res da ne bo (še) tako lahkotno kot je tu na Nebu a ne skrbite, vsi se nekoč vrnete domov v to Ljubezen, mir in lahkotnost, od koder vas lepo pozdravljamo.

 

Vir: Meri Verdinek

Ekskluzivno za portal Notranjska.si piše Meri Verdinek

Kolumna je avtorsko delo posameznika.