“Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okoli 5.30, obveščena o dogodku na območju občine Škofljica, v katerem je medved v okolici doma napadel 80 letno občanko in jo poškodoval. Po do sedaj zbranih  obvestilih ni huje poškodovana in njeno življenje ni ogroženo. Na kraju so posredovali policisti, ki zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodka. Obveščena sta pristojno lovsko društvo in zavod za gozdove, ki izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi.”

Takšno je bilo včerajšnje sporočilo policistov iz Ljubljane, ko se je zgodila nesreča pred katero so tako župani na notranjskem, kot tudi ostali prebivalci svarili že kar lep čas.

Sreča v nesreči je, da se je napad zgodil v okolici Ljubljane, kar je garant, da se bodo zadeve začele urejati.

Namreč če smo spremljali dogajanje po medijih včeraj, se nikjer niso oglasili tako imenovani zagovorniki pravic živali, kar lahko pomeni le, da so se  ustrašili za svojo lastno kožo. Tako tudi interventnemu zakonu o odstrelu medveda in volka verjetno ne grozijo sodni podaljški, kot smo jih v Sloveniji vajeni že na vsakem koraku.

Samo za spomin naj omenimo dogodek, ki se je zgodil na ljubljanskem Rožniku pred približno desetimi leti. Na območje osrednjega ljubljanskega parka je namreč zašel “medvedek”. Policija je obkolila območje, takoj so prihiteli lovci, medveda uspavali in ga odpeljali stran, čeprav se je čez kaki teden vrnil in so morali vajo ponoviti. Na notranjskem je to vsakdanji pojav, pa še nikoli niso na tak način ukrepali, saj bi policija lahko dela samo še to.

Ob tem dejstvo, da večina najbolj kričajočih o pravicah živali živi v Ljubljani, govori samo zase.

Uredništvo