Če za SD velja, da Tanja Fajon in njeni največji podporniki Matjaž HanDejan LevaničDejan ŽidanMatjaž Nemec in Marko Koprivc verjamejo in si želijo, da konstruktivna nezaupnica zoper vlado Janeza Janše uspe in ponovno zavladajo ter si pričnejo polnit žepe, je to pri LMŠ in Levici povsem obratno. Tega se sicer v SD zavedajo, zato je Han na poslanski skupini predlagal ne samo slikanje glasovnic, pač pa medsebojno nadzorovanje na tajnem glasovanju, kar je proti vsem demokratičnim načelom.

Malokdo verjame, da bo Karlu Erjavcu uspelo zbrati vsaj 46 poslanskih glasov, da bo postal mandatar za sestavo nove vlade. Tudi, če bi mu uspelo, pa bo seveda ostalo samo pri tem. Erjavec svoje Vlade od blizu ne bo nikoli videl. Stranke Levica, SD in LMŠ imajo trenutno namreč izjemno priložnost, da odidejo na predčasne volitve in se tam rešijo DeSUS in SMC, SAB pa nekako pomagajo čez prag in upajo, da bo dovolj za 46 poslanskih glasov in ponovno vlado radikalne levice.

Da bi jim to uspelo, je poleg Levice, kjer bi kasneje na glasovanju o vladi zagotovo zmanjkal kakšen glas, ključna LMŠ, kjer Damir Črnčec zaradi osebnega sovraštva in zamer do Janeza Janše že dlje časa razlaga, da bo naredil vse, da Janša ne bo ponovno predsedoval Evropski uniji.

Kako do predčasnih volitev po mnenju LMŠ? Predlagati Damirja Črnčeca za notranjega ministra in na tem vztrajati do konca. Črnčec za notranjega ministra – bomba, ki bi pokopala KUL
Za padec Janševe vlade sta Šarec in Črnčec pripravljena storiti vse. Vendar samo za padec, ne pa tudi kasneje za sestavo nove vlade. Tako bo LMŠ na tajnem glasovanju podprla Erjavca za mandatarja, kasneje pa bodo v pogajanju o kadrovskem razrezu storili tisto, kar bo vodilo do predčasnih volitev. Damirja Črnčeca bodo predlagali za ministra za notranje zadeve, ker vedo, da za ostale stranke KUL nikakor ne bo sprejemljiv, LMŠ pa od tega predloga ne bo odstopila, vlade ne bo mogoče oblikovati in sledile bodo predčasne volitve.

Imenovati Damirja Črnčeca na tako pomembno mesto, kot je ministrstvo za notranje zadeve, je strel v koleno KUL in vsem demokratičnim standardom. Spomnimo namreč, kako je Damir Črnčec z zlorabljanjem obveščevalno-varnostnih služb v času, ko je bil državni sekretar za nacionalno varnost v Kabinetu predsednika Vlade, izrazito pripomogel k padcu vlade Marjana Šarca. Kot šef Policije bi tako Črnčec videl svojo pozicijo notranjega ministra predvsem kot orodje za dosego svojih osebnih ciljev in ambicij in ponovno vrnitev LMŠ na prvo mesto med strankami KUL, zato bi ostali politiki KUL vsak večer težko zaspali, kajti vedno bi morali biti v pripravljenosti, da se jim ob 6.00 na vratih pojavi policija z namenom hišne preiskave ob spremljavi Anžeta Božiča in Suzane Perman s POP TV, kjer Črnčec še vedno ohranja svoj vpliv.

Tega se v KUL zavedajo. Zato KUL nikoli ne bo pristal, da bi bil Damir Črnčec notranji minister, LMŠ pa ne, da ne bi bil. Predčasne volitve bi bile tako samo vprašanje časa.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.