Poslanka Anja Bah Žibert je na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z vsesplošnim nezadovoljstvom med državljani.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

med državljani vlada vedno večje nezadovoljstvo, kar se zelo jasno odraža tudi v merjenjih javnega mnenja. Glede na to, da ste se v začetku svojega mandata večkrat pohvalili z ugodnimi rezultati javnomnenjskih anket, je prav, da jim svojo pozornost namenite tudi takrat, ko te za vas niso ugodne.

Pod pragom revščine živi že več kot 250.000 ljudi. Vse več je zaposlenih, ki se težko prebijejo skozi mesec in ki morajo izbirati, ali bodo plačali račune ali pa bodo sebi in otrokom kupili hrano.

Zanima me:

  1. Ali se Vlada Republike Slovenije zaveda, da več kot 250.000 ljudi živi pod pragom revščine in da do sedaj ni sprejela še nobenih konkretnih ukrepov, da bi ta trend obrnili?
  2. Ali Vlada Republike Slovenije sploh jemlje resno vse stavkajoče v državi in tiste, ki ta skrajni ukrep za socialne pravice še napovedujejo?
  3. Ali se Vlada Republike Slovenije zaveda, da je s svojimi obljubami in časovnicami povzročila veliko nezadovoljstvo med državljani, ki upravičeno terjajo ukrepe?
  4. Kako predsednik vlade odgovarja državljanom, ki so mu na volitvah namenili visoko podporo, do sedaj pa ni izpolnil nobene bistvene (reformne) obljube?

Spletno uredništvo,

Vir: sds.si