Poslanec Andrej Kosi je na velikem pomladnem shodu predstavil delovanje vlade Roberta Goloba na področju nezakonitih migracij. Celoten govor objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani Slovenci in spoštovane Slovenke.

V današnjem času smo priča številnim ilegalnim migracijam na ozemlje Evropske unije, a deset tisoč ljudi nelegalno prehaja tudi naša prelepo domovino. In medtem ko prehajajo elegantno našo mejo in uživajo vse dobrote in nas stanejo dva tisoč evrov, naši upokojenci životarijo.

In prav ilegalni migranti so povzročili tudi to, da si danes ljudje brez sozilca v žepu ne upajo varno hoditi po Ljubljani. Namesto, da bi vlada Roberta Goloba zagotovila ustavno pravico, to je varnost, je brez posvetovanja z lokalno skupnostjo odločila, da organizirajo izpostavo azilnega doma v Središču ob Dravi in na Obrežju.

Središče ob Dravi slovi po tem, da ljudje tam živijo varno, obdelujejo slovensko zemljo in pridelujejo najboljše bučno olje v Sloveniji. In občani in občanke občine Središče ob Dravi ne bodo dovolili, da kdorkoli na silo posega na njihovo ozemlje.

Občani in občanke občine Središče ob Dravi vladi dr. Roberta Goloba sporočajo: Tako kot smo leta 1991 branili mejo Slovenije, jo bomo branili tudi danes in za vedno. Zato, ker ljubimo Središče in ljubimo našo domovino.

Živelo Obrežje, živelo Središče ob Dravi in živela Slovenija.

 

Spletno uredništvo,

Vir: sds.si