“12.000 podpisov v treh dneh! Zaključujem z zbiranjem. Prvega od pogojev za kandidaturo smo presegli. Skupaj. Hvala vsem za takšno podporo in pomoč,” je v sredo objavil kandidat za predsednika republike dr. Anže Logar. Kandidati so namreč v ponedeljek lahko pričeli z zbiranjem podpisov podpore volivcev s katerimi lahko tudi uradno stopijo v boj za predsedniško palačo.

Medtem, ko so ankete s katerimi so nekateri mediji kot kaže želeli “napihovati” podporo nekaterim levim kandidatom kazale, da v predsedniški tekmi zelo dobro kaže tudi Nataši Pirc Musar, je kot kaže podoba na terenu povsem drugačna. Novinar Bojan Požar je namreč včeraj objavil fotografijo iz Maribora, ki dokazuje, da stojnica Nataše Pirc Musar bolj kot ne sameva.

Da Pirc Musarjevi zbiranje podpisov v Mariboru naj ne bi šlo ravno najbolje “od rok” je poročal tudi portal e-maribor, med tem, ko je objavil živahno dogajanje na stojnici dr. Anžeta Logarja.

Pri vsem tem je novinar Bojan Požar zapisal, da se podobna slika kot pri Pirc Musarjevi v Mariboru kaže tudi pri kočevskem županu Vladimirju Prebiliču, ki je denimo bil na začetku zelo naklonjen Robertu Golobu.

Na drugi strani naj bi kandidat dr. Anže Logar v samo treh dneh zbral 12 tisoč podpisov in tako zaključil prvo poglavje predsedniške tekme. Kot kaže bi s tem bil prvi kandidat, ki je za letošnje volitve zbral zadostno število podpisov.

Vir: Twitter in e-maribor