Bloško jezero predstavlja eno bolj priljubljenih izletniških točk za sprehajalce, motoriste, kolesarje ter pohodnike. Pozimi, je na zamrznjeni gladini možno drsati, med poletjem pa se je v njem možno ohladiti. Poleg otroškega igrišč ob obali, je poskrbljeno tudi za ribiče.
vir slik: bloke.si

Jezero ni naravno saj je nastalo z zajezitvijo potoka nekje okoli leta 1970, ko so to naredili prizadevni turistični delavci.

s prehodom v novo tisočletje je tudi občina Bloke prepoznala turistični potencial ter pristopila k celoviti ureditvi jezera in njegove okolice ter ureditvi okoliške prometne infrastrukture.
vir slik: bloke.si

Pred časom, pa je Bloško jezero dobilo še en pomemben doprinos k turistični ponudbi in sicer Glamping Lake Bloke.  Že ob vhodu se obiskovalec počuti kot v pravljici, saj ga pozdravita dva lesena moža. Tudi sam park ponuja neverjetne lesene skulpture, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru Janeza Hitija. Vsi objekti v parku so zgrajeni samo iz lesa in v njem kroži neverjetna energija domačnosti.

Definitivno kraj, kjer si lahko ob vsakdanjem vrvežu spočijete oči, ob sprehodu ob jezeru pa ušesa.
Uredništvo