V sredo 26. decembra na dan samostojnosti in enotnosti je v cerkvi sv. Nikolaja v Dolenjem Logatcu potekal tradicionalni koncert mešanega pevskega zbora Adoramus.

Prireditveni prostor, v tem primeru cerkev, je bila do zadnjega kotička polna, obiskovalci pa so lahko poslušali kvalitetno petje izvajalcev.

Kot prvi je nastopil sekstet Adoramus pod vodstvom zborovodkinje Mihaele Kavčič, ki je odpel 3 božične pesmi (OMNIS MUNDUS JOCUNDETUR, NIKAR NE DREMAJTE TER TA STARA BOŽIČNA PESEM)

Nadaljeval je Otroški zbor Adoramus, ki je odpel pesmi POJDI IN OZNANI TER JEZUS JE LUČ, nadaljevali pa so pevci mladinskega zbora, ki so zapeli presmi GLEJ POVSOD SNEG BEL LEŽI, KO NA NEBU ZVEZDA in O MARIJA MATI NAŠEGA SVETA.

Koncert se je nadaljeval z gosti iz skupine ANIMA pod vodstvom umetniškega vodje Boštjana Verdinka, ki so odpeli MESTO BETLEHEM POČIVA, AVE MARIS STELLA ter SLOVENEC SEM.

Kot drugi gosti so se predstavili pevci mešanega pevskega zbora OBJEM, ki so se predstavili s pesmimi ENO DETE JE ROJENI, OTROK V BOŽIČNI NOČI in PASTIRCI KAM HITITE.

Koncert so kot zadnji zaključili gostitelji in sicer pevci mešanega pevskega zbora ADORAMUS, ki so obiskovalcem pričarali izvedbe pesmi CESARJA RIMSKEGA, KAJ SE VAM ZDI, NAJLEPŠI ČAS, BOŽIČNA USPAVANKA in ONLIY IN SLEEP. Zbor vodi eden najbolj dejavnih kulturnih ustvarjalcev na notranjskem Marjan Grdadolnik.

Za slavnostni finale pa so vsi nastopajoči skupaj z občinstvom zapeli pesem SVETA NOČ, ki prav letos proslavlja 200 letnico odkar je bila prvič zapeta.

Vsekakor koncert, ki si ga velja ogledati tudi prihodnje leto.

Uredništvoo