V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.274 klicev. Med 556 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 163 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

 

V 147 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Ob 6.13 je na avtocesti Maribor–Ljubljana, za predorom Podmilj, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ACB Vransko in PGE Celje ter dežurne službe DARS. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 7.16 sta na cesti Koseze–Topole, občina Mengeš, trčili osebni vozili. Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci PGD Mengeš in Kamnik. Odklopili so akumulatorja na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga očistili. V nesreči sta se dve osebi poškodovali.

Ob 9.57 sta v predoru Pletovarje v občini Šentjur trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so nudili prvo pomoč voznici osebnega vozila do prihoda reševalcev NMP Celje. Odklopili so akumulator na osebnem vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali delavcem DARS-a pri čiščenju cestišča. Poškodovano osebo so z reševalnim vozilom prepeljali v UC Celje.

Ob 14.06 se je na Vodopivčevi ulici v Domžalah osebno vozilo zaletelo v hišo. Poleg reševalcev NMP in policije so posredovali tudi gasilci CZR Domžale. Odklopili so akumulator na vozilu in ga s tehničnim posegom odstranili. Ena oseba je bila poškodovana.

Ob 15.57 je v Ljutomeru prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili iztekle tekočine in nudili pomoč reševalcem. Poškodovano osebo so reševalci NMP Ljutomer oskrbeli na kraju dogodka.

Ob 16.45 so v Bukovžlaku v občini Celje trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovanim osebam, odklopili akumulatorje, sanirali razlite motorne tekočine, usmerjali promet ter odstranili vozila s cestišča. Reševalci NMP Celje so na kraju pregledali 4 osebe, eno osebo so odpeljali v UC Celje, ostali pa bodo sami po potrebi poiskali zdravniško pomoč.

Ob 17.41 sta v Spodnjih Škofijah v občini Koper trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator.

Ob18.01 je v semaforiziranem križišču v Dragonji v občini Piran prišlo do prometne nesreče. Gasilci JZ GB Koper so na osebnem vozilu preventivno odklopili akumulator.

Ob 18.21 sta na ljubljanski obvoznici v bližini izvoza Podutik trčili osebni vozili. Poleg reševalcev policije dežurne službe DARS so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana. Nudili so pomoč reševalcem, odklopili akumulatorje, posuli razlite motorne tekočine in počistili cestišče. Dve osebi sta bili poškodovani.

Ob 20.57 se je na cesti Arja vas–Velenje v Veliki Pirešici, občina Žalec, zgodila prometna nesreča osebnega vozila, v kateri se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGE Celje in PGD Velika Pirešica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, sanirali cestišče, do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovanega voznika ter opravili pregled okolice nesreče. Reševalci NMP Celje so poškodovanega na kraju oskrbeli ter prepeljali v bolnico Celje.

Ob 21.35 sta na regionalni cesti Mengeš–Vodice čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, ki so jo nato oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so pomoč nudili tudi policiji in delavcem avtovleke pri nalaganju vozila. Cesta je bila zaradi intervencije zaprta za ves promet.

Ob 23.13 je na cesti Dobravlje–Potoče, občina Ajdovščina, osebno vozilo trčilo v srno. Gasilca GRC Ajdovščina sta le zavarovala kraj nesreče do prihoda policistov. Poškodovanih ni bilo. Na vozilu je nastala materialna škoda.

Ob 6.44 so na Šmartinski cesti v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč eni lažje poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 7.16 je v Stopniku, občina Tolmin, osebno vozilo zbilo divjad. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in umaknili uničeno vozilo s cestišča. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 8.51 sta na Ljubljanski cesti v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in pomagali lažje poškodovanemu udeležencu do prihoda reševalcev NMP.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Ljubljana in PU Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in PU Kranj, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 ponarejanja denarja, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 nasilji v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 92 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 26 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Rusije (37), Afganistana (21), Sirije (9).

 

Spletno uredništvo, M.V.