V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.450 klicev. Med 595 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 148 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru, ter 82 kaznivih dejanj.

 

V 134 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Ob 6.27 je na hitri cesti Bertoki-Koper v občini Koper v naletu trčilo pet vozil, od teh tri osebna, kombinirano vozilo in mini bus. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče. Eno osebo so reševalci Reševalne službe slovenske Istre oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 9.45 je v Labodovi ulici v Trzinu voznik z osebnim vozilom zapeljal z dvorišča na cesto in naprej na brežino. Gasilci PGD Trzin in CZR Domžale so odklopili akumulator, vozilo postavili na cesto in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 13.43 je na cesti relacije Mostje-Dolga vas, občina Lendava, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se poškodovala. Gasilci IGE nafta Lendava so odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP, ti pa so ponesrečenko odpeljali v bolnišnico.

Ob 13.49 je izven naselja Orešje, občina Ptuj, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča na njivo, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ptuj so s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj, postavili vozilo na kolesa in odklopili akumulator.

Ob 16.57 sta v križišču Jarške ceste in Clevelandske ulice trčila osebno vozilo in motor. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na motorju, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in počistili. Poškodovanega motorista so reševalci NMP odpeljali v KC Ljubljana.

Ob 19.50 so na prehitevalnem pasu južne ljubljanske obvoznice, na Barju v smeri centra, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali razlite tekočine. Gasilci so tudi nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi treh ponesrečencev.

Ob 20.36 se je na regionalni cesti Spodnji Brnik–Moste pri odcepu za Komendo, občina Komenda, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obtičalo na njej. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 23.12 sta na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje trčili osebni vozili. Voznik enega izmed vozil je zapustil mesto dogodka. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. Na kraju je bili prisotna tudi policija. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 23.22 je na cesti Črnomelj–Metlika v bližini naselja Vranoviči, občina Črnomelj, prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Črnomelj so eno osebo oskrbeli in prepeljali na pregled v Zdravstveni dom Črnomelj. Dežurni delavec cestnega podjetja je poskrbel za čiščenje cestišča. V času nesreče je bila cesta zaprta za ves promet.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 34 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 32 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino, ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 197 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 112 na območju PU Novo mesto, 66 na območju PU Koper in 19 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (56), Rusije (48) in Indije (32).

 

Spletno uredništvo, M.V.