V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.410 klicev. Med 563 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 88 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani.

Ob 2.44 je v naselju Grajena, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili cestišče in vozilo postavili na kolesa.

Ob 16.54 je pri naselju Tolsti Vrh pri Mislinji, občina Mislinja, na cesti Mislinja–Rogla, voznik osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Vozilo je pristalo na boku na težko dostopnem terenu. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo, ga obrnili nazaj na kolesa ter preprečili iztekanje nevarnih snovi.

Ob 17.33 sta na regionalni cesti v Gornjem Doliču, občina Mislinja, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protipožarno zavarovali vozila ter sanirali iztekle tekočine. Ena oseba je bila v nesreči poškodovana in so jo odpeljali z reševalnim vozilom v bolnišnico.

Ob 17.56 je na hitri cesti pri naselju Zvirče, občina Tržič, osebno vozilo zletelo s ceste. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 19.43 je v Društveni ulici v Ljubljani osebno vozilo trčilo v parkirano osebno vozilo, se pri tem prevrnilo na streho in poškodovalo še štiri v bližini parkirana osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali območje nesreče zaradi pogrešanega voznika prevrnjenega vozila, vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in očistili vozišče.

Ob 21.02 je na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli po vozišču razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 21.14 se je na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane trčilo osebno vozilo v ogrado. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 0.53 se je na Kletni ulici v Slovenskih Konjicah na streho prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali in osvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč delavcem avtovleke pri nalaganju vozila.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 30 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 172 oseb, 76 na območju PU Novo mesto, 67 na območju PU Koper, 26 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (37), Indije (32) in Rusije (23).

Spletno uredništvo, M.V.