V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.362 klicev. Med 540 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

Ob 1.06 se je v Ulici XIV. divizije v Celju tovorno vozilo zaletelo v fontano na otoku krožišča in nasedlo na njej. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, izklopili akumulator, prečrpali vso gorivo iz vozila, nevtralizirali razlite motorne tekočine, preprečili dodatno razlivanje goriva po fontani, oprali cestišče in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Celje, ki so jo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 4.55 sta v naselju Podklanec, v občini Dravograd, na cesti Ravne na Koroškem–Dravograd, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, cestišče posuli v vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci ZRC Koroške-enota NMP Slovenj Gradec so poškodovanim osebam nudili zdravniško pomoč ter jih z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 5.27 se je na cesti Bled–Soteska pri naselju Bohinjska Bela, občina Bled, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in vlečni službi pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 6.35 sta v naselju Meža, v občini Dravograd, trčili osebni vozili. Pri tem se je lažje poškodovala ena oseba. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. Reševalci ZRC Koroške-enota NMP Slovenj Gradec so poškodovano osebo oskrbeli ter jo prepeljali v nadaljnje zdravljenje v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.30 so na avtocesti pri izvozu Logatec v smeri proti Kopru, občina Logatec, trčili dve tovorni vozili in osebno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so odklopili akumulatorje na vozilih, pomagali pri sprostitvi prometa in očistili cestišče. Ena oseba je bila v nesreči lažje poškodovana. Na kraju je bila prisotna tudi policija in delavci DARS-a.

Ob 13.54 je na regionalni cesti Žlebič–Rašica v naselju Žlebič, občina Ribnica, voznik z osebnim vozilom trčil v nasproti vozeče se tovorno vozilo. Osebno vozilo je odbilo v zrak in ga prevrnilo na streho ob cestišču. Gasilci PGD Ribnica so s tehničnim posegom iz vozila rešili hudo poškodovanega voznika. Reševalci NMP ZD Ribnica so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še zavarovali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in odklopili akumulator na vozilu.

Ob 14.05 sta v naselju Spodnja Senica, občina Medvode, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulatorje na vozilih in počistili cestišče, poškodovani osebi so nudili prvo pomoč in jo predali reševalcem RP UKC Ljubljana.

Ob 16.12 so na mostu čez reko Savo v Litija trčila tri osebna vozila. Pri tem je eno vozilo zagorelo. Gasilci PGD Litija so izklopili akumulatorje na vozilih in pogasili goreče vozilo.

Ob 17.56 je v Gorenji vasi, občina Kanal, osebno vozilo nasedlo na obcestno brežino. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Gasilci PGD Kanal so s tehničnim posegom dvignili vozilo nazaj na cesto.

Ob 18.23 je v naselju Apače, občina Kidričevo, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, avto postavili nazaj na vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe.

Ob 19.01 je na avtocesti Ljubljana – Celje, občina Vransko, osebno vozilo trčilo v zid tunela Jasovnik. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje in z absorbentom posuli po vozišču razlite motorne tekočine.

Ob 21.37 sta na cesti pri Krškem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka ter odstranili vozili z vozišča. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

V 126 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

V Ljubljani ukraden Renault megane

V času med 28. 11. in 3. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden neregistriran osebni avtomobil znamke Renault megane, sive barve, letnik 2004, št. šasije VF1BM0C0H28391437.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 25 vlomov, 25 poškodovanj tuje stvari, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 drzno tatvino, 1 umor oz. uboj ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 152 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 97 na območju PU Novo mesto, 53 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (45), Afganistana (34), Indije (25).

Spletno uredništvo, M.V.