V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.323 klicev. Med 580 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 6.01 sta na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane pred priključkom Lukovica, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 6.43 je v Velenju osebno vozilo zapeljalo v potok. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo potegnili iz potoka na cesto. Do onesnaženja vode ni prišlo. Poškodovanih ni bilo.

Ob 11.04 se je na cesti v bližini kraja Col, občina Ajdovščina, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Pomoč so mu nudili gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP Ajdovščina.

Ob 15.52 je v naselju Dragučova, občina Pesnica, voznica z osebnim vozilom zapeljala v obcestni jarek. Gasilci JZ GB Maribor so nepoškodovano vozilo potegnili na cesto. Voznica se ni poškodovala in je lahko nadaljevala pot.

Ob 15.59 je v Hrvatinih v občini Koper osebno vozilo trčilo v zid. Gasilci JZ GB Koper so zavaroval kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter trem ponesrečenim osebam nudili prvo pomoč. Reševalci NMP so jih prepeljali v SB Izola.

Ob 16.36 se je na cesti Novo mesto–Mirna Peč v bližini odcepa za naselje Kuzarjev Kal, občina Novo mesto, pri padcu poškodoval motorist. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče ter pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 16 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 kazniva dejanja nasilje v družini in grožnje ter po 2 kaznivi dejanji ponarejanje listin, drzna tatvina in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Kube (18) in Maroka (18).

Spletno uredništvo, M.V.