V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.055 klicev. Med 445 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 90 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 98 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani.

Ob 7.56 je na AC Obrežje—Ljubljana med priključkom Mirna peč in Trebnje vzhod, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in poskrbeli za poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP. Slednji so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Na intervencijo so bili aktivirani tudi gasilci PGD Trebnje, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno.

Ob 14.49 je na Trgu Maršala Tita v Ilirski Bistrici po prometni nesreči zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, požar pogasili, izvedli pregled s termovizijsko kamero in oskrbeli lažje poškodovano osebo, ki bo sama poiskala pomoč v ZD Ilirska Bistrica.

Ob 17.02 je na regionalni cesti Trbovlje-Hrastnik osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Hrastnik so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, ki so jo reševalci NMP odpeljali v SB Trbovlje.

Ob 19.14 je v semaforiziranem križišču v Štorah v občini Celje osebno vozilo zbilo pešca. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi in policiji pri usmerjanju prometa ter odklopili akumulator. Poškodovanega pešca so reševalci NMP prepeljali v SB Celje.

Ob 19.27 je v naselju Gosteče v občini Škofja Loka osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo v strugi reke Sore. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, vozilo s pomočjo dvigala dvignili iz struge in ga postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator in do prihoda reševalcev NMP oskrbeli dve lažje poškodovani osebi.

Ob 21.11 sta v križišču izvoza iz ljubljanske severne obvoznice in Vodnikove ceste v Ljubljani trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ene poškodovane osebe.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 23 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, ter 2 drzni tatvini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 7 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (32), Kube (12) in Afganistana (8).

 

Spletno uredništvo, M.V.