V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.030 klicev. Med 366 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 52 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

V 48 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 10.44 je na Koprski cesti v Portorožu, občina Piran, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali in odklopili akumulator. V nesreči sta bil poškodovani osebi.

Ob 20.55 je na Vipavski cesti v Ajdovščini osebno vozilo zapeljalo v skladiščni prostor trgovskega objekta. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in zavarovali blago.

Ob 3.27 je na cesti med naseljem Podgrad in mejnim prehodom Starod, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, ki so ju reševalci nato prepeljali v Izolsko bolnišnico.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 9 tatvin, 6 nasilij v družini, 2 grožnji ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 65 oseb, 32 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 24 državljanov Afganistana, 11 Konga in 7 Indije.

Spletno uredništvo, M.V.