V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.236 klicev. Med 524 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Ljubljana.

Ob 6.24 sta na avtocesti med uvozom Kranj vzhodom in Kranj zahodom, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.12 je na Partizanski cesti v Sežani osebno vozilo zbilo dve osebi. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi poškodovanih oseb in prenosu v reševalno vozilo. Reševalci NMP Sežana in Postojna so osebi prepeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Ob 17.35 sta na cesti Divača–Senožeče, občina Divača, trčila osebno in tovorno vozilo, pri tem je slednje zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom zaustavili iztekanje hidravličnega olja iz rezervoarja tovornega vozila ter nudili pomoč dežurnemu delavcu cestnega podjetja pri sanaciji cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Kranj in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Maribor in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 53 tatvin, 13 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 grožnjo.

V noči na 28. 2. 2023 je bil na Gorkičevi ulici v Ljubljani ukraden Renault espace, zlato-rumene barve, letnik 2016, registrskih oznak LJ 18-MAU.

V noči na 1. 3. 2023 je bil v Mariboru ukraden osebni avto Citroën C3, črne barve, letnik 2004, reg. št. MB 43 – ESJ.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 44 na območju PU Novo mesto, 41 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (37), Bangladeša (10), Pakistana (9).

Spletno uredništvo, M.V.