V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 875 klicev. Med 318 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 61 prometnih nesreč, 25 kršitev javnega reda in miru ter 41 kaznivih dejanj.

 

V 51 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Ob 11.56 je v Zavrču padlo drevo na osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi, usmerjali promet in očistili vozišče.

Ob 16.14 sta v bližini naselja Cankova trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovanima osebama, odklopili akumulator in osvetljevali kraj nesreče.

Ob 19.16 je v naselju Potok, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo v kanal. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, reševalcem nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca po brežini do reševalnega vozila NMP ter odstranili drevo, ki ga je vozilo podrlo in je oviralo promet. Poškodovana oseba je bila odpeljana v izolsko bolnišnico.

Ob 19.36 je na cesti Poljane pri Mirni Peči—Štatenberk, občina Mokronog-Trebelno, osebno vozilo zapeljalo s ceste na brežino in se prevrnilo na streho. Iz vozila je iztekalo gorivo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje bencina, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 20.02 je na avtocesti Ljubljana–Celje v predoru Ločica, občina Vransko, prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženi osebi, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator na vozilu. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci NMP Celje.

Ob 21.20 je na cesti Zasip–Piškovca, občina Bled, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, dvignili in postavili vozilo na kolesa, nudili pomoč policiji in vlečni službi pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 1.06 se je v Ulici XIV. divizije v Celju tovorno vozilo zaletelo v fontano na otoku krožišča in nasedlo na njej. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, izklopili akumulator, prečrpali vso gorivo iz vozila, nevtralizirali razlite motorne tekočine, preprečili dodatno razlivanje goriva po fontani, oprali cestišče in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Celje, ki so jo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 4.55 sta v naselju Podklanec, v občini Dravograd, na cesti Ravne na Koroškem–Dravograd, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, cestišče posuli v vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci ZRC Koroške-enota NMP Slovenj Gradec so poškodovanim osebam nudili zdravniško pomoč ter jih z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 5.27 se je na cesti Bled–Soteska pri naselju Bohinjska Bela, občina Bled, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in vlečni službi pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 6.35 sta v naselju Meža, v občini Dravograd, trčili osebni vozili. Pri tem se je lažje poškodovala ena oseba. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. Reševalci ZRC Koroške-enota NMP Slovenj Gradec so poškodovano osebo oskrbeli ter jo prepeljali v nadaljnje zdravljenje v SB Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 13 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

V Sevnici ukraden Citroen C8

Med 31. 10. 2022 in 3. 12. 2022 je bil v okolici Sevnice ukraden neregistriran osebni avtomobil Citroen C8, kovinsko srebrne barve, letnik 2004, s številko šasije VF7EBRHTB13166445.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 16 vlomov, 12 tatvin, 7 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb in grožnji ter 1 ponarejanje listin in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 108 oseb, in sicer 44 na območju PU Koper, 36 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Celje, 11 na območju PU Murska Sobota in 6 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (54), Rusije (18) in Pakistana (14).

Stanje prometne varnosti 2022 (28. november do 4. december)

V preteklem tednu na slovenskih cestah ni bilo smrtnih prometnih nesreč.

Letos so slovenske ceste terjale 86 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 111 smrtnih žrtev.

Spletno uredništvo, M.V.