V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.411 klicev. Med 610 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 150 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru, ter 113 kaznivih dejanj.

 

V 142 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 0.48 je v naselju Sveti Boštjan, občina Dravograd, osebno vozilo trčilo v konja. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo odstranili z vozišča. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec. Poginulega konja je odpeljala veterinarsko higienska služba.

Ob 3.55 so na avtocesti A5 v bližini izvoza Pernica trčili avtobus, osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, osvetljevali kraj nesreče in na osebnem vozilu odklopili akumulator.

Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Novi poti v Vnanjih Goricah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mlajši pešec. Ugotovljeno je bilo, da je pešec stopil na prehod za pešce, ko je čez njega že peljala voznica in trčil v bok osebnega vozila in se lažje poškodoval.

Včeraj, nekaj po 8. uri je na Dunajski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da sta kolesarja vozila eden za drugim po kolesarski stezi, ko je drugi kolesar začel prvega prehitevati. Ko sta vozila vzporedno pa sta trčila in padla. Pri tem sta se oba lažje poškodovala.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 63 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 8 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 91 na območju PU Novo mesto, 36 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (32), Afganistana (24) in Konga (18).

Spletno uredništvo, M.V.