V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.365 klicev. Med 534 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

 

V 75 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike na območju PU Novo mesto in PU Maribor.

Ob 8.28 sta v naselju Spodnji Slemen, občina Selnica ob Dravi, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in na osebnem vozilu odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 12.26 se je na ulici Pot za Krajem v Kranju pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 13.08 so v naselju Gradiški Dol v občini Rogaška Slatina trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah.

Ob 13.22 sta na uvozu na avtocesto v Postojni v smeri Ljubljane, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu poškodovancev in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči je bilo poškodovanih pet oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Maribor, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 30 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja ter 2 grožnji.

V času od 14.30 dne 27. 12. 2022 do 14.30 dne 28. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel astra, črne barve, letnik 2013, registrskih oznak LJ 07-CRA.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 182 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 96 na območju PU Koper in 86 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (81), Indije (43), Rusije (18).

 

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.