V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 828 klicev. Med 314 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 54 prometnih nesreč, 29 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

 

V 47 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 3.27 je na cesti med naseljem Podgrad in mejnim prehodom Starod, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, ki so ju reševalci nato prepeljali v Izolsko bolnišnico.

Ob 12.24 sta na avtocestnem izvozu Spodnji Brnik v smeri Ljubljane, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč trem poškodovancem do prihoda reševalcev NMP Kranj, nevtralizirali razlite tekočine in odklopili akumulatorja.

Ob 13.53 so na glavni cesti v Prožinski vasi, občina Štore, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Prepeljali v SB Celje.

Ob 17.51 je na cesti Velika Loka–Čatež, občina Trebnje, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika in ga predali reševalcem NMP Trebnje. Reševalci so ga prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 3.17 se je na relaciji Mengeš–Trzin, občina Mengeš, v krožišču prevrnilo tovorno vozilo s prikolico, ki je prevažalo lesne sekance. Gasilci PGD Kamnik, Mengeš in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali po vozišču izteklo hidravlično olje, očistili vozišče, nudili pomoč policiji ter delavcem avto vleke pri dvigu in nalaganju tovornega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 19 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 vlomov, 12 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 drzno tatvino ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 57 oseb, 49 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (30), Kube (8) in Iraka (5).

 

Spletno uredništvo, M.V.