V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 968 klicev. Med 360 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 52 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 44 kaznivih dejanj.

V 47 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v štirih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Ob 2.32 je v naselju Spodnje Laže, občina Slovenske Konjice, štirikolesnik zapeljal s cestišča v obcestni jarek, kjer se je prevrnil, voznik pa je obležal ob vozilu. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na cestišče ter odklopili akumulator. Voznika so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 11.56 sta v naselju Drnovo, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP, s tehničnim posegom odstranili vozili s cestišča, nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju vozil in počistili cestišče. Reševalci NMP Krško so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Brežice.

Ob 15.11 je v naselju Dramlja, občina Brežice, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in se pri tem prevrnil na bok. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, rešili poškodovanca iz vozila, omogočili reševalcem NMP dostop do poškodovanca, s pomočjo avtodvigala vozilo postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator, odstranili vozilo s cestišča, nevtralizirali iztekle tekočine in počistili cestišče. Reševalci NMP Brežice so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Brežice.

Ob 19.14 sta na Bistriški cesti v Poljčanah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 13 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 11 tatvin, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb in grožnji ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 54 oseb, in sicer 27 na območju PU Novo mesto, 26 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Rusije (16), Iraka (12) in Konga (6).

 

Spletno uredništvo, M.V.