V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.217 klicev. Med 491 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.12 je na Grajski cesti v Otočcu, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom trčil v zadnji del traktorja. Gasilci GRC Novo mesto so s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu, odklopili akumulator, pomagali pri odstranitvi traktorja s cestišča ter nudili pomoč policistom. Reševalci NMP ZD Novo mesto so osebo oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 12.46 sta na Cesti Ste Marie Aux Mines v naselju Bistrica pri Tržiču, občina Tržič, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so kraj dogodka zavarovali, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, posuli po izteklih tekočinah in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju na vlečno vozilo. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 15.20 sta v naselju Miren, občina Miren – Kostanjevica, trčili osebno vozilo in kolo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane kolesarke.

Ob 16.40 sta v naselju Bukovec, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, nevtralizirali iztekle tekočine in vozili odstranili z vozišča. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 17.32 sta v naselju Selca, občina Železniki, trčili osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, vozila postavili nazaj na vozišče in očistili cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 17 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 rope, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 nasilji v družini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 68 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 49 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper, 1 na območju PU Kranj in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (13), Indije (10) in Maroka (10).

Spletno uredništvo, M.V.