V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.478 klicev. Med 617 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Celje in PU Nova Gorica.

Ob 5.16 je na Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici gorelo osebno vozilo. Lastnik je sam začel z gašenjem, gasilci PGD Zgornja Bistrica pa so požar dokončno pogasili, odklopili akumulator in vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 6.42 se je v Retečah, občina Škofja Loka, zgodila prometna nesreča z udeležbo štirih osebnih vozil. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji in reševalcem.

Ob 9.04 so v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji, občina Ormož, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri oskrbi petih poškodovanih oseb, odklopili akumulator in očistili vozišče.

Ob 9.15 je na cesti Solkan–Grgar, občina Solkan, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, poškodovano vozilo postavili nazaj na vozišče in nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 9.51 je na hitri cesti Vipava–razcep Nanos, občina Vipava, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekoče in očistili vozišče. Obolelo osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 11.32 je v kraju Vogrsko, občina Renče-Vogrsko, na avtobusni postaji prišlo do nesrečo z udeležbo osebnega vozila in kolesarja. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in reševalci NMP Nova Gorica. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega kolesarja in očistili vozišče.

Ob 13.36 je v naselju Spodnje Gorje, občina Gorje, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in očistili vozišče, vozilo izvlekli iz jarka ter nudili pomoč delavcem vlečne službe pri nalaganju vozila. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana.

Ob 13.53 je v naselju Gumnišče, občina Škofljica, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, po razlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva, nevtralizirali razlite tekočine v bližnjem potoku, odstranili poškodovano drevo in nudili tehnično pomoč policiji pri izvleki vozila. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 15.56 sta se v naselju Orehovec, občina Kostanjevica na Krki, pri padcu z motorjem poškodovala voznik in sopotnica. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč pri oskrbi ene poškodovane osebe do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Krško so enega poškodovanega prepeljali v SB Brežice, drugega pa v SB Novo mesto.

Ob 16.11 se je na Ulici 15. maja v Kopru na parkirišču kadilo iz osebnega vozila. Gasilci JZ GB Koper so s termovizijsko kamero pregledali motor in ohlajali motorni del skozi dostopne odprtine.

Ob 17.03 sta v naselju Škofja vas, občina Celje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje, nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP in nato pomoč pri prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

Ob 17.42 je v Svetčevi ulici v Ljubljani gorelo parkirano osebno vozilo. Pogasili so ga gasilci GB Ljubljana in PGD Vič ter preventivno odklopili akumulator. Ogenj je v celoti uničil vozilo, poškodovano pa je bilo tudi v bližini parkirano vozilo.

Ob 17.50 je na avtocesti pred izvozom za Lom v smeri Ljubljana, občina Logatec, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno voznico. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 2.44 je v naselju Grajena, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili cestišče in vozilo postavili na kolesa.

Ob 5.15 sta na Sadarjevi ulici v Komendi ob stanovanjski hiši zagoreli osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Moste in Komenda, ki so požar omejili in pogasili.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Maribor, PU Murska Sobota in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 182 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 93 na območju PU Koper, 84 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (66), Afganistana (27), Iraka (13).

 

Spletno uredništvo, M.V.