V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.235 klicev. Med 526 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 81 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Ob 0.18 se je v naselju Kokra, občina Preddvor, na cesti proti Jezerskem zgodila prometna nesreča. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama. Na vozilu so odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine.

Ob 11.09 sta na cesti v naselju Vešter, občina Škofja Loka, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju poškodovanih vozil.

Ob 16.34 sta v križišču pri trgovini Mercator v Trzinu trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka in skupaj z reševalci NMP oskrbeli poškodovani osebi.

Ob 20.01 je na cesti Medno – Ljubljana v križišču za Stanežiče, občina Ljubljana, osebno vozilo trčilo v drog semaforja. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 21.18 je na avtocesti Ljubljana – Grosuplje v bližini naselja Šmarje Sap, občina Grosuplje, osebno vozilo trčilo v ograjo. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osvetljevali kraj in posuli iztekle tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 23.52 je v naselju Bukovska vas, občina Dravograd, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in pri tem trčilo v drog elektroenergetskega voda. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč dežurnemu delavcu elektro podjetja. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 26 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 49 na območju PU Novo mesto, 47 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (38), Rusije (26), Indije (14).

 

Spletno uredništvo, M.V.