V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1358 klicev. Med 588 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni nesreči pa je ena oseba umrla.

Ob 9.34 je voznica osebnega vozila zaradi slabih vremenskih razmer zapeljala izven vozišča, pri čem se je vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in PGD Slovenske Konjice so poškodovanko rešili iz vozila, zavarovali kraj nesreče, vozilo postavili na kolesa in odklopili akumulator. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

10.33 je Celovški cesti pri križišču za P+R v Stanežičah v Ljubljani trčili osebni vozili. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli iztekle motorne tekočine z vpojnim sredstvom in počistili cestišče. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.29 sta na avtocesti Divača–Senožeče, občina Divača, trčili osebni vozili, pri čemer sta se poškodovali dve osebi. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka , odklopili akumulatorja in nudili pomoč ekipi NMP pri oskrbi poškodovanih oseb . Reševalci NMP Sežana so poškodovanega prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 14.30 je na Grencu v Škofji Loki, prišlo do naleta treh vozil. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, posuli razlite motorne tekočine na cestišču, nudili pomoč pri nalaganju na vozilo vlečne službe in usmerjali promet.

Ob 17.18 je na avtocesti Ljubljana–Obrežje pri kraju Zaloke, občina Krško, prišlo do naleta osebnega vozila v tovorno vozilo s priklopnikom. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ponesrečene osebe, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Voznik osebnega vozila je podlegel poškodbam na kraju nesreče.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, štiri grožnje, tri rope, dve povzročitvi telesnih poškodb in eno drzno tatvino ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 119 oseb, in sicer 65 na območju PU Novo mesto, 36 na območju PU Koper in 18 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Rusije (23), Afganistana (20) in Iraka (17).

Spletno uredništvo, M.V.