Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 22 ilegalnih migrantov:

  • V Dolenjskem potoku so policisti ustavili taksi, v katerem sta bila še 2 državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno.
  • Na počivališču Studenec so obravnavali 1 državljana Maroka.
  • Pri Ilirski Bistrici so ustavili osebni avto, ljubljanske registracije, v katerem  sta  bila dva državljana S. Makedonije (stara 26 in 33 let), oba z urejenim prebivanjem v Sloveniji,  poleg pa je bil še 24-letni državljanu Kosova. Ta se je najprej izkazal s ponarejenimi dokumenti. Ugotovljeno je bilo, da je prišel v Slovenijo nelegalno. Državljanoma S. Makedonije sledi kazenska ovadba za nelegalno sprovajanje tujca preko državne meje,
    državljanu Kosova pa zaradi ponarejanja listin. Poleg tega je slednji obravnavan zaradi nelegalnega prehajanja državne meje.
  • Ob 23. uri so v Dragonji ustavili 56-letnega državljana Nemčije, ki je na prehodnem  mestu Dramac na nedovoljen način prestopil državno mejo ter z vožnjo nadaljeval proti Hrvaški. Zatem pa se je zaradi slabe ceste vrnil na isto prehodno mesto ter tako na nedovoljen način prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo in pot nadaljeval proti naselju Dragonja, kjer je bil ustavljen. Povedal je, da ga je na omenjeno cesto vodila GPS naprava na telefonu. Izdana mu je bila globa, ki jo je tudi plačal.
  • Ponoči so pri Sežani, ob železniških tirih, obravnavali 5 državljanov Pakistana. Eden od njih je bil poškodovan (po prvih podatkih ima zlomljeno nogo), zato je bil odpeljan v SB Izola.
  • V Jelšanah so policisti danes zjutraj obravnavali 4 državljane Afganistana in 8 državljanov Iraka.

Uredništvo