V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.906 klicev. Med 796 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 172 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

 

V 146 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 23 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 6.39 je v Sežani tovorno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci ZGRS Sežana so kraj dogodka zavarovali in osvetljevali, nudili pomoč NMP Sežana pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter prečrpali pogonsko gorivo.

Ob 8.18 je na cesti Trbovlje–Prebold izven naselja Gabrsko, občina Trbovlje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo. Gasilci PGD Trbovlje – mesto so izvlekli poškodovano osebno vozilo, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč pri nalaganju vozila na avtovleko. Lažje poškodovano voznico so reševalci NMP oskrbeli in prepeljali v ZD Trbovlje.

Ob 10.32 je v naselju Želimlje, občina Škofljica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so z dvigalom vozilo dvignili in postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Voznik ni bil poškodovan.

Ob 10.39 je v naselju Gornje Pijavško, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomoč pri nalaganju vozila na avtovleko. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.31 sta v bližini naselja Deskle, občina Kanal, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova gorica so zavarovali kraj dogodka, umaknili poškodovani vozili s cestišča, prečrpali gorivo iz rezervoarja tovornega vozila ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Nova Gorica so oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 13.38 sta na štajerski avtocesti smer Ljubljana – Celje, med izvozoma Lukovica in Blagovica trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Na kraju dogodka so bili tudi policisti in delavci DARS-a. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.55 so v bližini naselja Spodnje Hoče, občina Hoče-Slivnica, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Ob 18.14 sta v ulici Lava v Celju trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozili s cestišča in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so nato poškodovano osebo dokončno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Ob 19.29 je pod mostom na izvozu iz južne ljubljanske obvoznice na Viču, v smeri proti Ljubljana-Rudnik, osebno vozilo trčilo v betonski obcestni blok, se prevrnilo na streho in pristalo nazaj na kolesih. Vozilo je nato zapeljalo na drugo stan ceste in obstalo na travniku ob avtocestnem priključku. Poškodovanih ni bilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali iztekle tekočine in s pomočjo pivnikov pobrali razlito motorno olje ter gorivo. Cestišče so očistili delavci DARS-a, ki so prav tako poskrbeli za odvoz onesnaženih pivnikov.

Ob 0.53 je na Zaloški cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v betonsko ograjo skladišča Petrol. Težko poškodovanega voznika so pred prihodom gasilcev iz vozila rešili dežurni gasilci podjetja Petrol. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in nevtralizirali iztekle tekočine. Reševalci NMP so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Ljubljano.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 58 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki  so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 17 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 rope, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 103 osebe zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 98 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Sierra Leone (19) in Maroka (14).

 

Spletno uredništvo