Matjaž Nemec, ki se tako vneto bori proti namišljenemu ustaštvu, se ponosno fotografira z ženo paravojaškega komandanta Arkana, Ceco.

Dvojna merila Matjaža Nemca!

“Ker gre za evidentno kršitev ustavnih načel, teptanje človekovega dostojanstva, ker gre za našo moralno dolžnost, ker gre za to, da v politiki ohranimo politično doslednost. Tovrstna enopotezna dejanja so so več kot vredna obsojanja. Torej čas je za to, da jasno v naši družbi postavimo meje dopustnega,” je vehimentno v oddaji 24ur zvečer govoril poslanec Matjaž Nemec.

A dejstvo je, da je Hojs samo spoštoval odločbo upravnega sodišča v Mariboru, ki  je ugodil tožbi organizatorja koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona in odločbo Upravne enote Maribor, s katero je bil koncert maja 2017 prepovedan. Upravno sodišče je takrat navedlo, da je bil podlaga za izdajo izpodbijane odločbe prvi odstavek 6. člena zakona o javnih zbiranjih. Ta določa, da je prepovedano organizirati shode oziroma prireditve z namenom, da bi se na njih izvrševala kazniva dejanja oziroma da bi se pozivalo k izvrševanju kaznivih dejanj ali z namenom povzročanja nasilja, motenja javnega reda in miru oziroma oviranja javnega prometa. Po tem odstavku mora torej že ob samem organiziranju shoda ali prireditve obstajati namen organizatorja organizirati takšen shod ali prireditev, na kateri bi se izvrševala kazniva dejanja ali pozivalo k izvrševanju kaznivih dejanj.

A kot pravi Nemec, Hojs je vseeno kriv. No Matjažu Nemcu koncert Thompsona “smrdi,” ne smrdi mu pa Ceca, srbska pevka in žena vojnega zločinca Željka Ražnatovića – Arkana. Očitno res ne. Saj se je z njo veselo slikal. Kje je sedaj kršitev ustavnih načel in teptanje človekovega dostojanstva, Matjaž?

MG, prvotno objavljeno tukaj.