Spomladi 2019 smo na eni od obalnih policijskih postaj PU Koper dobili prijavo suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na eni od obalnih osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da naj bi učenec osmega razreda isti dan med odmorom zaužil tablete, po vsej verjetnosti prepovedano drogo ecstasy.

V  postopek zbiranja obvestil in obravnave suma storitve kaznivega dejanja so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper, ki so z zbiranjem obvestil od svojcev osnovnošolca in drugimi preiskovalnimi dejanji  ugotovili, da je tablete prepovedane  droge  ecstasy  kupil od 18-letnega  moškega  z  območja  Železnikov. Ugotovljeno  je bilo tudi, da osumljeni 18-letnik redno zahaja na obalo in po predhodnih dogovorih na dogovorjena  mesta dostavlja prepovedano drogo (tablete ecstasyja), med drugim tudi mladoletnim osebam.

V  decembru 2019 so koprski kriminalisti osumljenega 18-letnika izsledili v Izoli,  ko  se je želel udeležiti javne prireditve z elektronsko glasbo. Ob prijetju je imel pri sebi 38 tablet prepovedane droge ecstasy (op. tablete vsebujejo  prepovedano  drogo  MDMA) in skupno 2.4 grama prepovedane droge amfetamin.  V skladu z zakonom mu je bila odvzeta  prostost ter na njegovem domu v Železnikih na podlagi Odredbe Okrožnega sodišča iz  Kopra  opravljena  hišna preiskava, kjer mu je bila zasežena  manjša količina prepovedanih drog (MDMA, ecstasy), pripomočkov za pakiranje prepovedane droge in prepovedanih poživil v športu.

Na  podlagi usmeritev Okrožnega državnega tožilstva  so kriminalisti za osumljenega  podali kazensko ovadbo zaradi storitve treh kaznivih dejanj s področja zlorabe  prepovedanih drog. V preteklosti je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja  in kazniva dejanja s področja preprodaje prepovedanih drog.

Uredništvo