Danes okoli 16.30 ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica (v smeri proti Ljubljani).
Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da se je nesreča zgodila zaradi vožnje  z neprilagojeno hitrostjo voznice osebnega vozila.  V nesreči sta bili udeleženi še dve osebni vozili. V nesreči sta povzročiteljica in potnica v vozilu enega izmed udeležencev utrpeli lažje telesne poškodbe. V nesreči je nastalo za okoli 12.500 evrov
materialne škode.

Ob 16.50 uri so bili policisti obveščeni še o eni prometni nesreči na primorski avtocesti v smeri proti Ljubjani in sicer:
Voznik tovornega vozila (drž. Madžarske) je ob 16.45 uri vozil tovorno vozilo znamke Daf,  s pripetim priklopnim vozilom znamke Krone,  po desnem prometnem pasu avtoceste iz smeri Vrhnike proti Brezovici. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je s sprednjo stranjo tovornega vozila trčil v zadnjo stran priklopnega vozila voznika (drž. Srbije), kateri je pred njim vozil tovorno vozilo Daf,  s pripetim priklopnim vozilom Schearzmueller,  in je bil v fazi ustavljanja.
Zaradi opisanega trčenja je tovorno in priklopno vozilo udeleženca odbilo naprej po desnem prometnem pasu, tako, da je ta s sprednjo stranjo tovornega vozila trčil v zadnjo stran priklopnega vozila voznika (drž. BiH), kateri je vozil pred njim tovorno vozilo Man,  s pripetim priklopnim vozilom Schmitz.
V prometni nesreči sta se voznik povzročitelj in eden udeleženec (drž.Srbije) lahko telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana na UKC Ljubljana, kjer so jima nudili zdravniško pomoč.
Povzročitelju bo po končani preiskavi prometne nesreče izrečena kazen.

Zaradi obeh prometnih nesreč je bil na opisanem cestnem odseku promet zaprt. Nastal je daljši zastoj, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti. V času popoldanske konice je nastajal zastoj na primorski avtocesti tudi v smeri proti Kopru, predvsem zaradi voznikov, ki so upočasnjevali promet zaradi ogledovanja opisanih nesreč.

Trenutno na avtocesti še vedno poteka odstranjevanje posledic druge prometne nesreče (odstranjevanje poškodovanih tovornih vozil, pretovarjanje tovora..).

Uredništvo