V Občini Logatec očitno prostorska stiska na OŠ 8. talcev postaja prva tema tudi med politiko. Če župan občine Logatec do sedaj ni predstavil konkretnih načrtov za rešitev nastale situacije so pobudo prevzele stranke, ki v občinskem svetu predstavljajo slabo polovico sestave občinskega sveta.

Svetniške skupine SDS, NaNo in SD, ki skupaj predstavljajo 9 od 21 svetnikov so namreč danes zjutraj vložile zahtevo za sklic izredne seje občinskega sveta občine Logatec, na kateri se bo obravnaval zgolj ena točka z naslovom “Prostorska problematika OŠ 8 talcev v Dolenjem Logatcu”.

Kot navajajo predlagatelji sklica izredne seje je postala problematika prostorske stiske na omenjeni osnovni šoli neobvladljiva in zahteva takojšnje ukrepanje. Zadnji predlog s strani občinske uprave je bil podal v začetku leta 2016 in je predvideval nadgradnjo osnovne šole za 2 učilnici, do danes pa se zadeva ni premaknila niti za centimeter, oziroma postaja še hujša saj po analizi, na katero se sklicujejo predlagatelji, že sedaj manjkajo najmanj 4 učilnici, v zelo kratkem času pa jih bo šola potrebovala še najmanj 5. Skupaj torej na šoli potrebujejo 9 učilnic.

Celotno zahtevo za sklic seje objavljamo tukaj Zahteva za sklic izredne seje.

Kot je razvidno iz samega zahteve za sklic izredne seje, pa predlagatelji predlagajo tudi konkretno rešitev in sicer na način, da se preseli centralna enota Vrtca Kurirček in se na ta način sprosti prostor za dograditev šole tudi na dolgi rok. Vsekakor je gradnja novega vrtca cenejša kot pa bi bila gradnja nove osnovne šole.

Da je zadeva res ušla izpod nadzora, je pomenljivo tudi dejstvo, da je to šele druga izredna seja, ki so jo zahtevali občinski svetniki, v zgodovini občin. Pred tem je bila sklicana le še ena in sicer v 90. letih prejšnjega stoletja.

Uredništvo