Včeraj,  10.  marca  2021,  smo  bili  ob  11. uri obveščeni o eksploziji v stanovanjski hiši na območju Postojne. Zaradi poškodb ob eksploziji je umrl 74-letni  moški. Smrt je na kraju potrdila zdravnica, odredila je sanitarno obdukcijo. Poleg policistov PU Koper, ki so kraj zavarovali, so ogled kraja opravili  kriminalisti PU Koper v sodelovanju z bombnimi tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije.

Z zbiranjem obvestil in ogledom tragične nesreče je bilo ugotovljeno, da je moškemu v garaži stanovanjskega objekta eksplodiralo še neznano eksplozivno telo. O nesreči je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in  Okrožno državno tožilstvo).
Zaradi eksplozije je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu. Tuja krivda je izključena.

Policija danes nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije in bo o vseh ugotovljenih  dejstvih po zaključku preiskave obvestila Okrožno državno tožilstvo.

Policisti  opozarjajo, da posamezniki v primeru morebitne najdbe neeksplodiranega nevarnega sredstva ne dotikajo ampak takoj pokličejo pristojne službe, in sicer na znano telefonsko številko za klic v sili 112 (http://www.sos112.si/slo/page.php?src=os51.htm)  oz. interventno številko Policije 113. Za nevarna sredstva bodo v nadaljevanju poskrbeli
strokovnjaki za zaščito pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Splošno znano  je,  da  je  na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami oz. smrtjo.

Uredništvo