Karl Erjavec (vir: družbena omrežja)

Pozno sinoči je Karl Erjavec dejal, da bodo štirje poslanci stranke DeSUS prispevali podpise pod konstruktivno nezaupnico, ki jo namerava koalicija KUL domnevno v petek vložiti v državni zbor.

Erjavec je “svoje” poslance včeraj kar 7 ur prosjačil za podpise, vmes je trikrat besno zapustil sestankovanje, bilo naj bi tudi veliko izsiljevanja.

Poslanci DeSUS sicer že nekaj časa ne dajejo izjav, tako je bilo tudi včeraj. Podpisi tudi ne pomenijo, da bodo v času glasovanja v državnem zboru, če bo do tega prišlo, tudi glasovali v prid Erjavcu, ki jih je doslej že večkrat močno opeharil. Za bo zagotovo glasoval le Jurij Lep, ki Erjavcu v njegovih težnjah po oblasti slepo sledi.

Zato včerajšnji podpisi, če jih je Erjavec res dosegel, bolje rečeno, izsilil, še ne pomenijo veliko.

Erjavec se v javnosti sicer predstavlja kot človek s podporo državljanov.

Zato poglejmo zgodovino kandidatur Karla Erjavca za poslanca državnega zbora:

  • Leta 2004 je kandidiral v volilnem okraju Kranj III in prejel vsega skupaj 321 glasov.
  • Naslednje troje državnozborske volitve je kandidiral v volilnem okraju Žalec I – leta 2008 je prejel 1746 glasov, leta 2008 je prejel 1658 glasov, leta 2011 pa 1624 glasov.
  • Leta 2018 je ponovno zamenjal volilni okraj, kar pa mu ni prineslo sreče, saj je v Tržiču prejel zgolj 394 glasov.

A doseženi »uspehi« na državnozborskih volitvah Karlu Erjavcu ne predstavljajo ovir.

KDO JE ERJAVEC?

Od leta 2004 je bila stranka DeSUS vselej del vlade, Erjavec pa del vladne ekipe. Je minister z najdaljšim stažem in človek, ki je vodil največ resorjev. Bil je že strokovnjak za okolje in prostor, minister za obrambo ter nato minister za zunanje zadeve.

Upokojenci so mu sicer malo mar. Že leta 2008 jim je obljubljal 1000 evrov najnižje pokojnine. V času vsega njegovega “truda” pa je povprečna pokojnina ostajala pri 600 evrih. O obljubi 1000 evrih ni želel niti slišati več.

Na vseh državnozborskih volitvah, na katerih je kandidiral za poslanca, je Erjavec skupaj prejel 5743 glasov. Mimogrede, predsednik SDS Janez Janša je samo na zadnjih državnozborskih volitvah junija 2018 prejel 7020 glasov.

Uredništvo