Slovenska demokratska stranka sporoča, da ostro nasprotuje evtanaziji. Predstavniki levih strank pod krinko društva Srebrna nit so v Državni zbor vložili pobudo za začetek zbiranja podpisov za vložitev predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

 

Menijo, da je tema evtanazije občutljiva tema, ki od celotne družbe zahteva široko in temeljito razpravo. Predlog zakona, za katerega je bila v Državni zbor vložena pobuda, pa je bil pripravljen v zelo ozkem krogu posameznikov. Poleg tega, kot smo slišali, predlog zakona niti nima podpore oziroma soglasja zdravniških organizacij.

Pravijo, da v Slovenski demokratski stranki vedno so in vedno bodo zagovarjali svetost življenja, čemur sledi tudi slovenska Ustava, ki govori o nedotakljivosti človekovega življenja.

Evtanaziji v Slovenski demokratski stranki nasprotujejo, so pa vedno pripravljeni na pogovor o svetosti in nedotakljivosti človekovega življenja. Dejstvo, da je bila pobuda v Državni zbor vložena v času pred veliko nočjo, ko kristjani slavimo Kristusovo vstajenje in večno življenje, pa ocenjujejo kot nespoštljivo in arogantno.

 

Spletno uredništvo