Slovenija naj bi sprejela za mnoge poznavalce še eno neumnost. Novo Uredbo o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki bo mnogo obrtnikov stala precej dodatnega časa za tehtanje embalaže.

Za kaj v bistvu gre?

Evidenca velja za vse ljudi, ki dajejo embalažo v promet, a ne plačujejo okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže. Le-ti bodo vso odpadno embalažo morali redno tehtati in o teži poročati Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso). Nova uredba se tiče celo frizerjev, saj bodo tudi slednji morali poročati o teži ne le embalaže, pač pa tudi odpadnih las.

“Nič kaj dobrega nam to ne prinaša.  Nekdo bo s tem dodatno služil, nas male pa dodatno obdavčil. Ne vem, a se delajo norca iz malih podjetnikov?” je za portal Notranjska.si povedala ena od lastnic frizerskega salona Postojni, ki ji prav tako ni jasno, kako bi naj takšna uredba potekala v praksi. “Teorija je eno, praksa pa nekaj povsem drugega – res ne vem, kako so si to zamislili.” Frizerji se bojimo, da se bodo zaradi te uredbe zvišali tudi stroški za frizerje in druge obrtnike, slednje pa bo po žepu udarilo tudi stranke. To prinaša višje cene striženja! In tako ne bo zadovoljen nihče, pa tudi frizerji ne bodo s tem nič pridobili. 

A če smo že pri takem čudnem zakonu. Spet bo tu polno papirologije. Potem pride do dodatnega zaračunavanja, obdavčevanja in negodovanja strank. Se hudujejo notranjski frizerji.

Uredništvo