V nesreči v restavraciji v Palma de Mallorci so življenje izgubili najmanj štirje ljudje, še vsaj 16 pa je bilo prepeljanih v bolnišnico, pri čemer je več oseb v kritičnem stanju. Po poročanju tamkajšnjih gasilcev so med prizadetimi pretežno tuji državljani srednjih let.

Nesreča na priljubljenem balearskem otoku Majorka se je zgodila tik ob plaži, ko se je stavba lokala Medusa Beach Club v četrtek okoli 20.30 po lokalnem času zrušila. Prvo nadstropje in terasa sta padla v klet, kjer so bili tudi zaposleni. Restavracija je bila v času nesreče polna, saj je veliko ljudi večerjalo.

Po navedbah majorških oblasti so med smrtno žrtvami en moški in tri ženske, od katerih je bila ena zaposlena v lokalu. Med 16 poškodovanimi je sedem v kritičnem stanju, ostalih devet pa ima hude poškodbe. Državljanstva žrtev zaenkrat niso razkrili.

Po oceni gasilcev je verjetni vzrok za zrušitev stavbe preobremenitev prvega nadstropja, vendar bo uradni vzrok pokazala preiskava.

Gasilci med ruševinami še vedno iščejo morebitne žrtve. Tiskovni predstavnik policije je sicer izjavil, da je malo verjetno, da bi bili tam še ljudje, vendar bodo iskalno akcijo preventivno nadaljevali še nekaj ur. Vse zbrane opazovalce so pozvali k tišini, da bi lažje zaznali morebitne glasove.

Eden od gasilcev je opisal prizor kot nočno moro. Povedal je, da so ob prihodu njegove ekipe ljudje jokali in kričali, ko so gledali ruševine pred seboj, poroča BBC.

Spletno uredništvo
Vir naslovne slike: Vandraj.si