Doma Aktualno Grozljivo: Posnetek, kako se tovornjak iz včerajšnje nesreče prevrne in pade iz...

Grozljivo: Posnetek, kako se tovornjak iz včerajšnje nesreče prevrne in pade iz avtoceste

Darsove kamere so ujele trenutke prometne nesreče pred predorom Golovec, v kateri je življenje izgubil 53-letni državljan Madžarske, voznik tovornega vozila s cisterno, ki je v nesreči zapeljalo z viadukta. V tovorno vozilo je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 41-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel corsa, je v izjavi za medije povedal policijski inšpektor Aleksander Vrabič. Slovenskemu vozniku grozi do osem let zaporne kazni, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Do prometne nesreče je po besedah Vrabiča prišlo včeraj nekaj po 8. uri , ko je osebno vozilo v levem preglednem ovinku na mokri cesti zaneslo na desno, pri čemer je trčilo v tovorno vozilo. Voznik slednjega je skušal reševati položaj tako, da je zapeljal desno na odstavni pas, pri čemer pa je tovorno vozilo trčilo v obe varovalni ograji in se prevrnilo čez. Padlo je okoli 20 metrov globoko v globel pod viaduktom, pri čemer je voznik umrl ukleščen v kabino.

Voznik osebnega vozila v krvi ni imel alkohola ali drugih prepovedanih substanc, v nesreči pa tudi ni bil poškodovan. V cisterni tovornega vozila ni bilo nevarnih snovi, je pa nastala večja materialna škoda. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katerega so padli deli cestne infrastrukture. Kolikšna je bila hitrost vozil, bo po besedah Vrabiča pokazala preiskava, “dejstvo pa je, da hitrost ni bila prilagojena”. Vozniku Opel corse grozi do osem let zaporne kazni zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Povzeto po nova24tv.si

Uredništvo