V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.487 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 123 kaznivih dejanj.

 

V 125 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 9.55 sta v Spodnjih Škofijah v občini Koper trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče, razlite tekočine iz vozil posuli z absorbcijskim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 13.20 so na Celovški cesti v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so pregledali in zavarovali smo kraj prometne nesreče, odklopili dva akumulatorja na dveh osebnih vozilih in posuli razlite motorne tekočine z absorbentom. Ljubljanski reševalci so oskrbeli in odpeljali dve poškodovani osebi.

Ob 16.10 je na Cesti Proletarskih brigad v Mariboru prišlo do verižnega trčenja treh osebnih vozil. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče do prihoda policije. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.45 je voznica z osebnim vozilom na trzinski obvoznici, občina Ljubljana, zapeljala s cestišča ter se zaletela v obcestno brežino in v kandelaber javne razsvetljave. Ob prihodu Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, oskrbeli poškodovano voznico do prihoda reševalcev NMP Ljubljana in nudili pomoč pri prenosu v reševalno vozilo.

Ob 18.52 sta v Ulici Matije Murka v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so tri poškodovane osebe prepeljali v UKC Maribor.

Huda nesreča v kateri je vlak povozil mladoletno osebo, ki je v življenjski nevarnosti

Na Upravi za zaščito in reševanje so zapisali: “Ob 17.17 je na železniškem mostu čez reko Dravo v Mariboru, vlak trčil v osebo. Gasilci JZGB Maribor so poškodovano osebo prenesli do reševalnega vozila, reševalci NMP Maribor pa so jo prepeljali v UKC Maribor.“

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 60 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 ponarejanj denarja in kaznivih dejanj 5 nasilja v družini, 3 ponarejanja listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 42 na območju PU Novo mesto in 34 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 15 državljanov Afganistana, 14 Maroka in 11 Pakistana.

 

Spletno uredništvo, M.V.