V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 433 klicev, 126 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 33 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 41 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete 5 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ležalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na Igu so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Včeraj, okoli 17. ure se je na lokalni cesti v naselju Velike Lašče zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku na mokrem vozišču padel. Pri tem se je voznik huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes, okoli 1. ure se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču zapeljala s ceste in trčila v drog javne razsvetljave. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na cesti Trbovelj proti Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Zagorja zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem so se lažje telesno poškodovali povzročitelj, potnik v njegovem vozilu in potnika v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes, nekaj pred 6. uro se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog semaforja. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo