Na TV Slovenija je sinoči potekal ekluzivni intervju z Urško Bačovnik Janša. Novinar dr. Jože Možina je danes na Twitterju zapisal: “Splet kar pregoreva. Moj vtis – zelo prijetna oseba, zavzeta, iskrena in naravna, ki pokaže tudi svojo ranljivost, kar je v našem medijskem svetu redka vrlina.”

Če ste zamudili, si intervju prek spleta lahko ogledate tukaj: intervju-tv/Urska Bacovnik Jansa

Tokratni intervju je bil prvi daljši pogovor Urške Bačovnik Janša, soproge vladnega predsednika Janeza Janše, za kak televizijski medij.

Kratek povzetek:

Urška Bačovnik Janša je bila včeraj gostja v tv-intervjuju na TV Slovenija, ki ga je vodil dr. Jože Možina. (vir: družbena omrežja)

“Sprehodimo se od njenega otroštva na kmetiji v Šentilju pri Velenju do odločitve za študij medicine in uspešnega dela v zdravniškem poklicu, ki ga ima posebej rada.

V pogovoru spregovori tudi o razmerah po izbruhu epidemije, ko so jo kolegi rotili, naj pomaga, ker imajo le za tri dni zaščitne opreme. V tej luči pojasni svojo komunikacijo v zvezi z nabavo zaščitne opreme. Pravi, da ničesar ne obžaluje in bi podobno storila še enkrat, ker se je zavedala stiske zdravstvenega osebja ob izbruhu epidemije, ko so na primer v celjski bolnišnici razpolagali z zaščitno opremo le za tri dni.

Na svoje kolege zdravnike in medicinske sestre je ponosna, prav tako na delo tistih, ki so skrbeli za oskrbovance domov za ostarele. V pogovoru se gostja dotakne tudi širše problematike razmer v zdravstvu, ki ga pesti pomanjkanje zdravnikov in medicinskih sester. Ob tem ko je soprog Janez Janša prevzel vodenje vlade, se je zavedala, da prihaja zelo zahtevno obdobje in vnovičen pritisk na celo družino.

V nadaljevanju odgovarja na novinarjevo vprašanje, kako se je soočila z organiziranim blatenjem njene družine v preteklih letih, ko so politični nasprotniki širili celo zlonamerne govorice o njenih otrocih. Kot temno obdobje izpostavi možev odhod v zapor in s tem povezane velike preizkušnje. Gostja pove, da se je Janezu Janši in celi družini takrat zgodila velika krivica.

Žal ji je, da zaradi medijske gonje javnost ne pozna njenega moža takšnega, kot v resnici je. Podoba, kot jo slikajo mediji, je povsem izkrivljena, še izpostavlja Urška Bačovnik Janša.

Gostja komentira tudi aktivnost soproga Janeza na družbenih omrežjih, ki ji ni vedno po godu, pravi pa, da verjame, da dela tisto, za kar meni, da je prav. Želi si več strpnosti in poštenja v slovenski naciji. Meni, da smo kot narod in država veliko dosegli in optimistično zre naprej.”

M. P., prvotno objavljeno TUKAJ.