V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.435 klicev. Med 576 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 103 prometnih nesreč, 89 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

 

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  8 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 00.58 so na Cesti 2. julija v Šentilju v Slovenskih Goricah, občina Šentilj, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, na dveh vozilih odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 11.59 je v bližini naselja Tolminske Ravne, občina Tolmin, jadralni padalec pristal na drevesu na področju Zadlaščice. Gorski reševalci GRS Tolmin so rešili nepoškodovanega tujega državljana iz težko dostopnega terena in odstranili padalo z drevesa. O dogodku je bila obveščena policija.

Ob 13.35 si je pri sestopu s Kredarice v bližine Konjskega sedla, občina Gorje, planinka poškodovala koleno. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so ja na kraju oskrbeli in s helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.46 sta na cesti Bovec–Žaga, občina Bovec, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev, odstranili poškodovan motocikel s cestišča in zavarovali kraj pristanka helikopterja SV. Ekipa HNMP z Brnika je s helikopterjem enega od ponesrečencev prepeljala v ljubljanski UKC, drugega pa so z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 14.26 sta v naselju Hrušica, občina Jesenice, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb, ter nudili pomoč pri nakladanju vozil na avtovleko.

Ob 14.30 si je na območju Hudih hlevov, občina Kranjska Gora, pohodnik poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ga na kraju oskrbeli ter prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 14.22 je v bližini naselja Sirči v občini Koper osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v SB Izola.

On 17.54 je v naselju Zgornje Jarše, občina Domžale, padel kolesar. Gasilci CZR Domžale so nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja do reševalnega vozila.

Ob 16.20 sta se pri sestopu z Jalovca prot Trenti, občina Bovec, izgubila tuja državljana. Reševalci GRS Bovec so ju locirali in pospremili v dolino.

Ob 19.22 so pod Petelinjekom, občina Kranjska Gora, obtičali trije pohodniki ter zaprosili za pomoč pri sestopu. Reševalci GRS Rateče so locirali tuje pohodnike ter jih pospremili do terenskega vozila ter prepeljali v dolino.

Ob 19.44 sta v naselju Savica, občina Bohinj, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite tekočine ter z dvigalom vozila naložili na vozilo vlečne službe. Tri poškodovane osebe so reševalci prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.52 so v naselju Polajna, občina Zreče, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci so tri poškodovane osebe prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 55 intervencij na javnem kraju, 34 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 210 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 192 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (92), Maroka (44) in Pakistana (15).

 

Spletno uredništvo