Na območju policijske uprave Koper je bilo od petka, 4. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 7. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavanih 89 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno
mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Ponovno je bila na prvem mestu policijska postaja v Ilirski Bistrici, je obravnavala 61 oseb, medtem ko so vse ostale policijske obravnavale 28 migrantov.

V  petek  so  policisti  ob  10.40 v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Renault Megane, makedonskih registrskih tablic. V vozilu so bili trije ilegalni migranti, en državljan Afganistana in trije državljani Eritreje. Voznik in sopotnik, državljana Makedonije, sta bila kazensko ovadena zaradi nelegalnega sprovajanja.

V  soboto  ob  10.55  so  policisti  na  mejnem prehodu Dragonja pri vstopu osebnega  avtomobila,  hrvaških registrskih tablic, iz Hrvaške v Slovenijo, odkrili, poleg voznika in  sopotnika, še štiri tujce. Vozila je 33-letna državljanka Nemčije, z urejenim statusom bivanja v Švici, sopotnik je bil 25-letni državljan Francije. V prtljažnem delu vozila je bila skrita Tuška družina, moški, ženska in otrok, drugi otrok pa je bil na zadnjem sedežu v vozilu. Ti niso posedovali veljavnih listin za vstop v Slovenijo. Voznici in sopotniku sledi kazenska ovadba, državljani Turčije so bili odpeljani v Center za tujce. Postopki še potekajo.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Pakistan                 55
Irak                         9
Turčija                     6
Alžirija                     5
Iran                         5
Afganistan               3 
Eriteja                     3
Iran                        2
Kosovo                   1

Uredništvo