“Bil sem dolgoletni poklicni gasilec. Podjetje je šlo v stečaj in sem izgubil službo. Za pomoč sem se obrnil na Sindikat poklicnih gasilcev Slovenije (SPGS), da bi mi pomagali. Pogledal sem njihovo spletno stran. Tam ni bilo zapisana nobena številka, elektronskega naslova, urnika ali naslova. Za dolgoletne zaposlene v sindikatu jim je malo mar,” je v naše uredništvo prišlo sporočilo anonimnega dolgoletnega poklicnega gasilca. Sekretar SPGS David Švarc je bil viden na ustanovni “ljudski” skupščini lutke levih opozicijskih strank Jaše Jenulla v petek, prav tako je podpisan pod pismo, ki nasprotuje spremembam medijske zakonodaje.

V naše uredništvo smo dobili ogorčeno sporočilo dolgoletnega poklicnega gasilca, ki ga je Sindikat gasilcev Slovenije v najtežjih trenutkih njegovega življenja pustil na cedilu. Osnovna naloga sindikata je, da se bori in zavzema za pravice in boljši položaj svojih delavcev. Zato je globoko razočaran, da se v vrhu Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije gredo politične igrice proti sedanji vladi glede medijske zakonodaje. Omenjeni gasilec je svojo slabo izkušnjo s sindikatom SPGS doživel v začetku prejšnjega desetletja.

V petek je slovensko javnost presenetilo javno objavljeno sporočilo le-tega sindikata, ki se je kritično opredelilo do predloga sprememb na področju medijev. Zgodba je hitro padla v vodo, ko smo na protestih opazili generalnega sekretarja SPGS Davida Švarca. Sam se je udeležil ljudske skupščine v režiji Jaše Jenulla. Zato je zelo žalostno, da se ukvarjajo z mediji namesto da bi reševali težave svojih zaposlenih, ki resnično potrebujejo njihovo pomoč.

Vodstvo sindikate zlorabilo dobro ime vseh gasilcev v Sloveniji
Politikantska poteza vodstva SPGS je popolnoma nerazumljiva. Gasilce uživajo visok ugled in spoštovanje v slovenski javnosti. Katerikoli medij, ali je RTV Slovenija ali najmanjša lokalna televizija v Sloveniji, je vedno pozitivno poročala o aktivnostih slovenskih gasilcev. Gasilci spadajo med najbolj spoštovane osebe na slovenskem podeželju, ko jim ljudje množično darujejo za njihove koledarje in novoletne čestitke v prazničnem decembru.

Žal se je zaradi nespametne poteze vodstva sindikata SPGS marsikateri Slovenec premislil o slovenskih gasilcih in si zaradi nepotrebnega pisma vodstva ustvaril negativno mnenje o njih. Vendar večina gasilcev ne more vplivati, če imajo v vodstvu sindikata politikante v službi tranzicijske levice.

Luka Perš, prvotno objavljeno tukaj.