Lansko leto v mesecu juliju se je pričela dolgo pričakovana gradnja poslovilne vežice v Rovtah, ki jo kraj nedvomno potrebuje. Poslovilna vežica je narejena ni pa še predana v uporabo, zato se med lokalnim prebivalstvom pojavljajo vprašanja kaj se dogaja?

Po trenutno dostopnih informacijah, se zapleta pri izdaji uporabnega dovoljenja. Med pregledovanjem gradiva za občinski svet je do sedaj od občinskih svetnikov izrazil le Bogomir Jurca iz vrst SDS.

Na 5. redni seji občinskega sveta je tako postavil vprašanje:

foto: logatec.si

“Jurca, SDS, vprašanja: Poslovilna vežica v Rovtah Svetnika zanima, kdaj bo poslovilna vežica v Rovtah dana v uporabo in zakaj še ni?
Poslovilna vežica se gradi več kot leto dni in po svetnikovem mnenju bi morala biti že narejena.”

Odgovor župana:                                                    “Župan pojasni, da je poslovilna vežica v Rovtah že končana in so vsi dokumenti predani na Upravno enoto. Uradnica iz Občine se je pozanimala, zakaj stvari še niso urejene in rekli so, da so zasuti z delom. Uporabno dovoljenje naj bi pridobili v roku meseca dni.”

Vprašanje je bilo postavljeno 16. maja od takrat pa je že več kot tri mesece. Zakaj prihaja do zamud bomo v prihodnje poskušali izvedeti tudi od pristojnih, je pa zanimivo, da se v lokalnem okolju pojavljajo neosnovane govorice, da naj bi bil za zamudo kriv ravno svetnik, ki sprašuje kaj se z gradnjo dogaja in zakaj se zamuja z otvoritvijo.

Po govoricah naj bi g. Jurca zaviral otvoritev s tem ko naj ne bi podpisal nekega sosedskega soglasja. Ko smo g. Jurco poklicali, najprej ni mogel verjeti svojim ušesom, nato pa je v smehu povedal: “Ne vem kakšnega soglasja naj ne bi hotel podpisati, saj nimam nič s tem, kolikor vem je nekaj narobe z dokumentacijo zdaj pa ne morejo dobiti uporabnega dovoljenja.

Uredništvo