V nedeljo, 17.6. je potekal tradicionalni Farni dan Župnije Dolnji Logatec.

Letošnje praznovanje je bilo še posebej slovesno, saj se je pričelo s slavnostno zlato sveto mašo Logaškega rojaka zlatomašnika g. Francija Mačka. S praznično homilijo je vernike, zlasti pa jubilanta nagovoril njegov prijatelj, sošolec in soduhovnik ter Logaški rojak g. Dragan Adam. Ob koncu svete maše je jubilanta pozdravil tudi Dolnjelogaški župnik g. Janez Kompare, v imenu župnije pa ga. Marija Klančar. Vse zbrane pa je seveda pozdravil tudi jubilant g. Maček, zlasti ganljivi so bili njegovi spomini na težka leta mladosti, ki jih je s svojo družino preživljal v Logatcu brez očeta, ki so mu ga vzeli povojni pomori vojnih ujetnikov ob tem pa je optimistično pomislil, da je ravno njegov oče, ki je umrl mučeniške smrti njegov priprošnik pri Bogu, da je postal duhovnik.

Zlate svete maše sta se udeležila tudi poslanka ga. Iva Dimic in poslanec mag. Andrej Šircelj.

Po sveti maši je sledilo družabno druženje pred cerkvijo na trgu sv. Nikolaja ob domači glasbi in glasbenih ustvarjalcev Glasbene šole Logatec. Obiskovalce farnega dne je nagovoril tudi Tajnik župnijskega pastoralnega sveta dr. Samo Venko.

Ob koncu kulturnega dne pa je predsednica Občinskega odbora SDS Logatec ga. Ladka Furlan župniku g. Janezu Komparetu izročila donacijo v višini 300 EUR za pomoč pri izvedbi farnega dneva.

Tako ga. Furlanova kot g. Kompare sta izrazila hvaležnost drug drugemu za dolgoletno partnersko sodelovanje v dobrobit kraja kot tudi župnije.

S.V.