Te dni po Sloveniji na pobudo stranke SDS poteka zbiranje podpisov za referendume o treh zakonih: za razpis referenduma o spremembah zakona o vladi, RTV Slovenija in dolgotrajni oskrbi. 

Potem ko je koalicijski glasovalni stroj v državnem zboru sprejel lastna zakonska predloga o spremembah zakona o vladi in RTV Slovenija (RTVS), vlada Roberta Goloba pa je napovedala zamik izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi, želi največja opozicijska stranka SDS izkoristiti še eno zadnjih možnosti, da blokira sprejetje teh škodljivih zakonov.

Novele zakonov, ki prinašajo škodljive posledice za vse državljane Republike Slovenije, se lahko zavrne samo na referendumu,” ob tem sporočajo.

Kje in kako lahko oddate podpis?
Vsi, ki bi želeli oddati svoj podpis proti bohotenju birokracije, politizaciji RTVS in proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe, lahko to storite tako, da obrazec osebno podpišete na upravni enoti ali krajevnem uradu in overjen podpis oddate pri stojnici stranke SDS pred upravno enoto oziroma krajevnim uradom ali pa ga pošljete na naslov:

Slovenska demokratska stranka
Trstenjakova 8
1000 Ljubljana

 

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20 in zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije (Obrazec je dostopen tukaj). Več podrobnosti o zakonu je na voljo tukaj.

 

PROTI POLITIZACIJI RTVS – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki (Obrazec je dostopen tukaj). Več podrobnosti o zakonu najdete tukaj.

 

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe (Obrazec je dostopen tukaj). Več podrobnosti o zakonu je na voljo tukaj.

Podpis lahko oddate kar iz svojega naslonjača
V kolikor pa imate digitalni podpis, to lahko to storite iz svojega naslonjača. Za podpis podpore preko e-Uprave kliknite le na spodnje povezave, ki vas bodo pripeljale neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).

 

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE– za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20n zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije.
PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki.
PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE– za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe.

Uredništvo