Davčne počitnice za dobičke na nova podjetja, upoštevanje potreb gospodarstva v šolstvu, posodobitev medijske zakonodaje s podporo manjšim medijem …” Gre za program Slovenske demokratske stranke, ki ga je pred širno Slovenijo podprl Luka Mesec, sicer koordinator skrajne Levice. 

Je Luka Mesec, sicer koordinator skrajno leve stranke, v resnici bolj naklonjen svobodnemu podjetništvu in majhnim medijem, kot je Nova24TV, kot je uradno stališče Levice? Ta radikalno marksistična grupacija je sicer  že večkrat napovedovala prave vojne gospodarstvu ter ukinjanju zasebne lastnine, prav tako zagovarjajo družbene eksperimente, ki smo jih v preteklosti že izkusili in se niso izkazali za družbeno blaginjo.

No, voditelj oddaje na Kanalu A, Aleksander Pozvek, je iz Mesca potegnil prav neverjetno. Ko je našteval programske točke davčnih počitnic za dobičke na nova podjetja, upoštevanje potreb gospodarstva v šolstvu, posodobitev medijske zakonodaje s podporo manjšim medijem, je Mesec vse to suvereno podprl kot del njihovega programa. Prav neverjetno se zdi, da ne bi poznal programa svoje stranke in osnovnih načel, ki so povsem obratna od naštetih. Psihologi bi lahko potrdili, da je šlo za Freudovski zdrs, ko človek pod pritiskom razkrije potlačene ali skrivne želje.

Mescu se je za podporo programa SDS zahvalil tudi njen predsednik Janez Janša.

To pa se ni zgodilo prvič, da bi poslanci Levice tako zdrsnili. Violeta Tomić je še kot poslanka Levice podprla Mussolinijev fašistični program, ki pa ima veliko več skupnega z Levico, kot priznavajo levičarji.

Uredništvo